Registreret partnerskab Svar

Et eksempel til efterfølgelse

Siden Danmark i 1989 skrev verdenshistorie ved at indføre det registrerede partnerskab, har mange andre lande taget ideen til sig og indført lignende love: Norge, Sverige, Grønland, Island, Holland, Frankrig, Tyskland og Finland. I Schweiz vedtog man i 2004 en partnerskabslov, men den blev krævet sendt i folkeafstemning. Dette skete i sommeren 2005 og loven blev godkendt. Schweiz er det eneste land, hvor en partnerskabslov er vedtaget ved en folkeafstemning.

Hos ILGA-Europe findes en oversigt over de forskellige love. Her findes også links til oplysninger om forholdene andre steder.

Den danske partnerskabslov (se retsinfo: LOV nr 372 af 07/06/1989) er meget kortfattet. Den siger blot, at nu er der noget, der hedder registreret partnerskab, og der gælder det samme for det som for ægteskab. Der er imidlertid nogle få undtagelser, særligt i forhold til børn.

Andre lande, f.eks. Tyskland, har valgt en anden måde, hvor man har lavet et meget stort antal ændringer og tilføjelser til forskellige paragraffer i forskellige love.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s