LGBT-undersøgelse blandt EP2014-kandidaterne

Med to uger tilbage til Europa-Parlamentsvalget offentliggør LGBT Danmark – Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner – sin undersøgelse blandt kandidaterne: EP2014 LGBT-undersoegelse (Endelige version: EP2014 LGBT-undersoegelse-final).

Hvad mener kandidaterne om fx. anti-diskrimination, om handlingsplaner på LGBT-området, om udmøntningen af menneskerettigheder i og udenfor EU?

Spørgeskemaet har taget udgangspunkt i ILGA-Europe’s løfte, hvor de har opfordret kandidaterne fra hele EU til at underskrive et ti-punkts løfte. Vi er med undersøgelsen kommet et spadestik dybere og giver kandidaterne lejlighed til at uddybe deres synspunkter.

Søren Laursen, forperson for LGBT Danmark: “Det er meget tilfredsstillende, at så mange kandidater har benyttet lejligheden til at forholde sig til LGBT-spørgsmål. For os er det vigtigt, at få temaet på lystavlen. EU-debatten kommer hurtigt til at handle om alt muligt andet. Dette område er vigtigt, ikke mindst fordi EU her har udvist en større vilje til at skabe lighed og fjerne forskelsbehandling end de enkelte medlemslande, på visse områder også i forhold til Danmark. Vi fremhæver ofte os selv som foregangsland, hvilket vi da også er på nogle områder, men fx. på antidiskriminationsområdet er vi middelmådige.”

Download undersøgelsen: EP2014 LGBT-undersoegelse.

Se hvem der har underskrevet ILGA-Europe’s løfte: http://www.ilga-europe.org/home/how_we_work/european_institutions/ep2014/candidate/signed

Se hele ILGA-Europe’s valg-tema: http://www.ilga-europe.org/home/how_we_work/european_institutions/ep2014

VÆLGERMØDE

Mandag aften er der lejlighed til at møde og debattere med et panel af kandidater ved LGBT Danmarks og Out & About’s vælgermøde på Københavns Rådhus: https://www.facebook.com/events/232023363662294/.