En Stork kom flyvende

Af Anja Bang-Jensen [Bragt på http://www.lbl.dk]

Tak til Nina Stork, som har hjulpet os gennem de seneste 9 år.

Nina StorkNina Stork

I dag kan vi sammen glæde os over, at lesbiske og enlige har fået adgang til kunstig befrugtning; en stor milepæl for homoseksuelle. Men selv om § 3 har eksisteret siden 1997, så er der alligevel født dejlige regnbuebørn i de sidste 9 år. Mange af disse børn kan vi takke en bestemt kvinde for, nemlig Nina Stork, der i 1999 udviste civil courage ved at sætte sin tilværelse ind på at udnytte dét hul i loven, der forbyder læger men ikke andre at inseminere lesbiske/enlige kvinder.

Da det i 1997 blev forbudt for læger at inseminere kvinder, der ikke er gift eller samlevende med en mand, tog jordemoderen, med det sigende efternavn, sagen i egne hænder. To år senere åbnede hun StorkKlinik, så lesbiske og enlige på lovlig vis kunne blive insemineret. Siden da har hundredvis af struttende maver gået rundt som et synligt bevis på, at Nina Stork gør stor gavn.

Nina Stork har tillige deltaget energisk i medierne. Hun har været en af dem, der har kæmpet med for at få fjernet § 3, og dermed læge-forbuddet. Og dét, selv om forbuddet mod kunstig befrugtning foretaget af læger, jo i bund og grund netop er klinikkens levebrød.

Vi vil gerne fra Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske bruge dagen til, at sige en særlig tak til Nina Stork, der har vist så meget mod, investeret så megen energi og været med til at gøre samfundet så meget mere mangfoldigt gennem de sidste 9 år.

Tak Nina.