Sundheds­ministeren: Læger må gerne hjælpe barnløse lesbiske

Af Carsten Vesterager Petersen [Bragt på http://www.lbl.dk]

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen har i et samråd i Folketingets Sundhedsudvalg oplyst, at han ikke vil skride ind over for læger, der gør enlige og lesbiske kvinder klar til kunstig befrugtning.

Ifølge loven om kunstig befrugtning må læger ikke udføre selve inseminationen af enlige og lesbiske kvinder.

Men i TV-avisen på DR 1 kl. 21.00 den 21. januar i år fortalte en læge, at hun foretager forundersøgelser og giver hormonbehandling til disse kvinder, som derefter modtager kunstig befrugtning hos en jordemoder.

Indslaget førte til, at Kristeligt Folkepartis sundhedspolitiske ordfører, Tove Videbæk, indkaldte sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen i samråd i Folketingets sundhedsudvalg onsdag den 6. februar.

Sundhedsministeren agter dog ikke at skride ind over for læger, der gør enlige og lesbiske kvinder klar til kunstig befrugtning, skriver Ritzau.

– Så længe en læge ikke udfører insemination, så gør en læge som udgangspunkt ikke noget ulovligt, siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

– Dertil kommer, at kvinder har krav på at blive undersøgt for, om de kan blive gravide, understreger ministeren.

Tove Videbæk er både skuffet og rasende over, at sundhedsministeren ikke vil gribe ind.

Læs hele artiklen fra Ritzau på Berlingske Tidende hjemmeside ved at klikke på linket til højre.

LBL’s landsledelse har tidligere kommenteret indslaget i TV-avisen den 21. januar. Kommentaren kan læses ved at klikke på linket øverst til højre.

Reklamer